Open Imkerijdag, zaterdag 9 juli 2016

Open Imkerijdagen 2016

Hoe oud kan een bij worden? Is alle honing lekker? Hoelang duurt het voor een eitje uitgroeit tot honingbij? Wordt een imker ook vaak gestoken? Kan ik ook imker worden? Deze en nog vele andere vragen kunnen op zaterdag 9 juli 2016 worden gesteld aan een imker van onze vereniging tijdens de landelijke Open Imkerij Dagen.  U bent van harte welkom op onze bijenstand aan de Panovenweg 2 in Doesburg van 10.00 uur tot 16.00 uur

IMG_2641

Bijen zijn vaak in het nieuws, omdat hun bestaan wordt bedreigd. Indirect loopt daarmee ook onze voedselvoorziening gevaar, want bijen zijn verantwoordelijk voor het voortbestaan van veel land- en tuinbouwgewassen. De honingbijen zijn een bezig volk, want ze maken ook nog eens een eigen product: honing.

De Open Imkerijdagen zijn voor iedereen die interesse heeft in de natuur, in bijvriendelijk tuinieren, of voor wie er gewoon een leuk dagje op uit wil. We vertellen graag over onze hobby en leggen uit hoe belangrijk bijen zijn voor de natuur en wat er zoal komt kijken bij het houden van bijen.

.Er is ook een demonstratiekast, zodat u de bedrijvigheid van een bijenvolk goed kunt bekijken en de koningin kunt opzoeken.

Verder kunt U een eenvoudig insectenhotel maken en deze in uw tuin ophangen.

IMG_0738

Verder kunt U natuurlijk een wandeling in de Bijenweide maken en genieten van de vele bloeiende bloemen.

Een bijenvolk en het reilen en zeilen in een bijenkast is bijzonder interessant. Wilt u dat zelf ervaren? Bezoek ons dan op 9 juli van 10.00 uur tot 16.00 uur aan de Panovenweg 2 in Doesburg