Oogstfeest, 30 september 2018

Oogstfeest 2018

Doesburgse Bijenweide organiseerde samen met de Doesburgse imkers en de Kookclub van de Volkstuinders (Anneke Verweel) op zondag 30 september een oogstfeest. We wilden graag aan alle relaties (onder andere de werkgroepen in het Doesburgse groen) laten zien

 

hoe de Bijenweide er na zeven  jaar bij stond. Het was een mooie  warme zomer, de bijen hadden al het fruit en de groenten in Doesburg goed bestoven en ook nog een bijzondere pittige donkere honing geproduceerd.

In de boomgaard van de weide was een show van oogstgewassen zoals pompoenen, snijbiet, andijvie, appels en peren, druiven, walnoten, kweeperen enzovoort. Daarnaast stonden heerlijke gerechten van deze natuurproducten klaar: hartige taarten, kweepeergelei met kaas, stoofpeertjes, gebak met fruit enzovoort, gemaakt door diverse enthousiaste koks.

In de kooktent waren demonstraties soep maken en appelsap stomen. Kinderen konden een kruidenspeurtocht doen en wilgentakken invlechten in de wilgenhut. Gerard van der Kamp droeg tuingedichten voor en Dia Berndsen speelde mooi accordeon. Eregast was wethouder Birgit van Veldhuizen die een schaal heerlijke honingkippenpootjes meebracht. De bezoekers konden zo van alles proeven en meemaken.

 

Er waren ongeveer 50 gasten.

Organisatie:

Stichting Doesburgse Bijenweide, Imkersvereniging Doesburg e.o. en Volkstuinders Vereniging in Doesburg (Kookclub).