Open Imkerijdag op zaterdag 14 juli 2018

Open Imkerijdag in Doesburg op zaterdag 14 juli 2018

Bijna wekelijks zijn ze in het nieuws, onze honingbijen. Hun wel en wee gaat ons aan het hart, vooral nu overduidelijk is dat ze in hun bestaan bedreigd worden en daarmee indirect ook onze voedselvoorziening gevaar loopt. Tegelijkertijd is er niets zo intrigerend als het reilen en zeilen in een bijenvolk. Wil u dat nu eens zelf van dichtbij zien en meemaken? Rondkijken bij een imker en hem of haar van alles kunnen vragen? Dat kan op zaterdag 14 juli op de bijenstand van de Imkersvereniging Doesburg e.o. (Panovenweg 2, bij de Hoge Linie van Doesburg). Tussen 10.00 tot 16.00 uur vertellen we U graag alles over het leven van deze prachtige en nuttige insecten. Een van de imkers laat zien hoe honing wordt geslingerd (om 11.30, 13.30 en 15.00 u). Ook is er honing om te proeven. Kinderen kunnen het bijenspel spelen.

Naast de bijenstand is de Doesburgse Bijenweide en hier kunt u  genieten van de vele bloeiende bloemen. Bij de Bijenweide is extra aandacht voor bloemen en insecten. Er is een opdrachtenspel voor de jeugd, een demonstratie bijenzalf maken (om 11.00 en 14.00 u), meehelpen vlechten aan de wilgenhut en proeven van de appels van de eerste oogst van dit jaar.

De toegang is gratis. We schenken koffie en thee met een honingkoekje, voor de kinderen is er limonade. Graag tot zaterdag 14 juli.